© 50.ro Fa-ti cont!

Retete culinare

Gastronomie romaneasca si de aiurea

retete de supe si ciorbe
Carte de bucate, Bucatarie romaneasca si de aiurea, Retete culinare, Gastronomie

Supe si ciorbe - Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Reteta de ciorba de dovlecei

Ingrediente

Maruntaiele si partea din spate de la un pui,
sau carne de vitel,
morcov, patrunjel, telina (200 g toate),
o ceapa mica,
un ardei,
2 rosii,
2 dovlecei tineri (7-800 g ),
1/2 l bors,
sare de lamaie,
un galbenus de ou,
marar,
patrunjel,
cimbru,
sare.

Mod de preparare

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa. Cand carnea si zarzavatul sunt fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete. Se fierb toate 15-20 minute, pana cand se moaie, avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii. Se acreste dupa gust. Se adauga "Vegeta" si sare, lasand sa fiarba cateva clocote. Se serveste dreasa sau nedreasa. Pentru aroma, se adauga neaparat si marar si cimbru. Se pregateste la fel si fara carne.

 

 


Preparat: Ciorba de dovlecei